1. Lidt om foreningens begyndelse
§ 1
Foreningens navn er NY MÆGLERGÅRDS GRUNDEJERFORENING.
Dens hjemsted er Brøndby kommune.
§ 2
Grundejerforeningens formål er at varetage de interesser af enhver art, som er fælles for ejerne af de fra Ny Mæglergård udstykkede parceller og at administrere de fælles anliggender, som vedrører medlemmernes rettigheder og forpligtelser som ejere af parceller indenfor foreningens område.
§ 3
Medlem af grundejerforeningen er enhver ejer af en eller flere af de i § 2 omhandlede parceller.
Hvor medlemspligt af foreningen ikke allerede er tinglyst for nuværende og fremtidige ejere af parceller, kan bestyrelsen begære deklaration herom tinglyst på de respektive parceller.
§ 4
Generalforsamlingen er den øverste myndighed i alle foreningens anliggender. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i september måned. Generalforsamlingen indvarsles 14 dage forud ved udsendelse af trykt dagsorden til medlemmerne.
Til generalforsamlingen og møder har kun medlemmer med ægtefælle/samlever adgang, men bestyrelsen kan give tilladelse til, at andre kommer til stede, såfremt henvendelse herom sker til bestyrelsen senest dagen før generalforsamlingens eller mødets afholdelse. Meddelelse om tilstedeværelse af andre end medlemmer med ægtefælle/samlever skal meddeles på generalforsamlingen eller mødet.
§ 5
På generalforsamlingen har hvert medlem en stemme.
Ejes en parcel af flere personer, kan alle medejere være medlem, men kun en af dem kan afgive stemme.
Hvis en parcel er bebygget med et dobbelthus, betragtes ejeren af hver af de to boliger som selvstændig ejer af en parcel. Hvis et medlem ejer flere parceller, har han kun en stemme. I et medlems forfald kan ægtefællen/samleveren møde og udøve medlemmets rettigheder. Ægte-fællen/samleveren må i påkommende tilfælde kunne dokumentere sin identitet.
På generalforsamlingen vedtages almindelige forslag ved simpel stemmeflerhed. Stemme-afgivningen skal være skriftlig, når mindst 1/3 af de mødte medlemmer forlanger det, eller dirigenten skønner, at skriftlig afstemning bør finde sted. Ved lovændringer kræves derimod, at mindst 1/3 af foreningens medlemmer er til stede og at mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for ændringen.
Hvis ikke et tilstrækkeligt antal medlemmer er mødt, indkaldes og afholdes en fortsættende generalforsamling senest tre uger derefter, hvor da 2/3 af de afgivne stemmer gør udslaget.
§ 6
Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal indeholde følgende punkter:
1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning
3. Regnskab
4. Fastsættelse af kontingent for næste år
5. Valg ifølge lovene
a. Formand eller kasserer
b. 2 (1) bestyrelsesmedlemmer
c. 2 bestyrelsessuppleanter
d. 2 revisorer og 1 suppleant
6. Indkomne forslag
7. Eventuelt
Forslag som medlemmer ønsker behandlet på en ordinær generalforsamling, skal indgives til formanden senest 15. august.
§ 7
Ekstraordinær generalforsamling afholdes så ofte, som bestyrelsen finder det nødvendigt eller senest tre uger efter, at mindst ¼ af samtlige medlemmer i et opgivet øjemed har fremsat skriftlig begæring herom til formanden.
§ 8
Ved generalforsamlingen føres en forhandlingsprotokol, som underskrives af dirigenten.
§ 9
Foreningens daglige ledelse og administration varetages af en bestyrelse bestående af en formand, en kasserer, og en sekretær samt to menige medlemmer. Formanden og kassereren vælges af generalforsamlingen.
Bestyrelsen vælges for to år ad gangen. Det ene år afgår formanden og to fratrædende bestyrelsesmedlemmer, det andet år afgår kassereren og et bestyrelsesmedlem.
Fratrædende bestyrelsesmedlemmer kan genvælges.
Bestyrelsen vælger selv sekretæren af sin midte.
Ethvert medlem, som ikke i de sidste fire år har beklædt en tillidspost i foreningen, er pligtig til at modtage valg.
§ 10
Bestyrelsesmøder, der indkaldes ved formandens foranstaltning, afholdes, når formanden eller to bestyrelsesmedlemmer finder det nødvendigt.
Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når tre medlemmer er til stede. Beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed gør formandens stemme udslaget. Ved møderne føres en forhandlingsprotokol, som underskrives af de tilstedeværende medlemmer.
§ 11
Som bidrag til grundejerforeningens administration og andre formål betaler hvert medlem et årligt kontingent, hvis størrelse fastsættes på generalforsamlingen.
Kontingentet opkræves af kassereren. Opkrævninger udsendes inden 1 måned efter general-forsamlingens afholdelse. Er kontingentet ikke indbetalt til kassereren inden to måneder efter første påkrav, kan kontingentet med tre ugers varsel overgives advokat til retslig inkasso for debitors regning.
I tilfælde af ejerskifte er sælgeren af parcellen pligtig til inden 14 dage fra overtagelsesdagen at regne at meddele kassereren den nye ejers navn og adresse.
§ 12
Den hos kassereren beroende kontante kassebeholdning må ikke overstige 1000,- kr. Bestyrelsen træffer bestemmelse om, hvor grundejerforeningens midler i øvrigt skal indsættes på konto i bank, sparekasse og/eller på girokonto eller anbringes i obligationer.
§ 13
Foreningens regnskaber revideres af to revisorer. Revisorerne har til enhver tid og uden forud-gående varsel ret til at revidere regnskabet og overbevise sig om, at kassebeholdningen og foreningens værdipapirer og øvrige formue er til stede. Årsregnskabet skal være revideret senest 14 dage efter at revisorerne har modtaget det fra kassereren.
Regnskabsåret løber fra 1. juli – 30. juni.
§ 14
Alle parceller anlægges som haver og vedligeholdes med beplantning.
Grundejerne har hegnspligt. Hegnene mod vej skal være levende hegn, plantesten eller af træmateriale. Hegn mod vej må ikke opføres som murværk.
Udover de forpligtelser vedrørende opsætning og vedligeholdelse af hegn, som i henhold til bestemmelserne i hegnsloven påhviler ejerne, er disse pligtige at vedligeholde dels den side af hegnene, som vender ind mod deres egen grund, og dels den side, som vender ud mod vej eller sti.
§ 15
Ukrudt på parcellerne skal fjernes inden frøbæring. Forsømmer en grundejer dette, kan bestyrelsen foranledige rensning foretaget for den enkelte grundejers regning og risiko. Ukrudt og andet affald må ikke henlægges på områdets veje og stier. Overtrædes dette forbud, kan bestyrelsen straks lade dette affald fjerne for ejerens regning.
Haveaffald og lignende må ikke afbrændes på parcellerne, men skal fjernes enten ved kommunens foranstaltning i henhold til den enkelte grundejers sæsonabonnement eller på anden måde bortkøres på grundejerens foranstaltning.
§ 16
Det henstilles til medlemmerne ikke at benytte motoriserede plæneklippere eller andre motoriserede haveredskaber lørdage efter kl. 18 samt søn- og helligdage.
§ 17
Parkering af lastvogne og erhvervsvogne over to tons egenvægt må ikke finde sted på ejendommene og vejene i foreningens område bortset fra ved af- og pålæsning.
§ 18
Alle husdyr skal holdes på egen grund. Ved luftning af hunde skal disse altid føres i snor, og føreren skal sørge for, af hunden ikke besørger på fortovet.
Fælder og gift for skadedyr skal anbringes og anvendes på en sådan måde at andre husdyr ikke kan tage skade.
Således vedtaget på den fortsættende generalforsamling den 28. september 1993.
Tilmeld dig nyhedsbrevets maillingliste og få information om, hvad der sker i foreningen.
Send en mail til formand@nymgf.dk med dit navn og adresse.